B: Personbil

Att ha körkort är en stor frihet och kan många gånger vara skillnaden om man ska få ett sökt arbete eller ej. Nya Trafikskolans målsättning är att du ska få en rolig och effektiv körkortsutbildning samt få all den hjälp du behöver under utbildningens gång. Vi vill att du ska bli en säker och skicklig bilförare!

När du har fyllt 16 år och har körkortstillstånd får du börja övningsköra med personbil. Vill du även övningsköra privat med t.ex. mamma, pappa eller sambo krävs det att du och den som du ska övningsköra med har gått en så kallad introduktionsutbildning och har ett handledarbevis.
Ansökningsblanketter för körkortstillstånd och handledarskap finns hos Transportstyrelsen. Körkortsutbildningen är både teoretisk och praktisk och vi rekommenderar att du övningskör hemma om du har möjlighet till det för att få mängdträning.
När du skriver in dig hos oss kan du få tillgång till den hjälp du kommer att behöva för att lyckas med din körkortsutbildning. Studielitteratur, teoritester och webbaserade övningsprogram ingår när du betalar för inskrivning plus teori. Utbildningsmässigt är det du som bestämmer när du vill börja och när du vill vara klar. Vi planerar utbildningen tillsammans med dig och efter dina önskemål så att det passar dig så bra som möjligt. Du bokar själv dina körlektioner när det passar dig och vi hjälper dig med att planera in de obligatoriska moment som finns och hjälper dig även med att boka teori- och körprov. Hos oss kör du Volkswagen Golf där samtliga bilar har alkolås. Anmälan till samtliga utbildningar görs via kontoret. Kontaktuppgifter till oss hittar du under Kontakt.