INTRODUKTIONSUTBILDNING

För att få övningsköra privat måste både elev och handledare gå denna kortare utbildning som pågår fyra timmar under en och samma kväll eller helg. Utbildningen är helt enkelt en försmak på hur personbilsutbildningen kommer att gå till och en kort repetition av vissa regler samt tips för hur den privata övningskörningen kan göras så effektiv och säker som möjligt. Utbildningen som sedan några år tillbaka är ett krav för att få övningsköra privat skall kombineras med en ansökan om handledarskap och ansökan om körkortstillstånd, vilket ansöks om hos Transportstyrelsen. Ansökan kommer först att godkännas när alla som ansökt om handledarskap har genomgått en Introduktionsutbildning som inte är äldre än fem år. För att få gå utbildningen skall handledaren ha fyllt 24 år och haft körkort minst fem av de senaste tio åren. För att få gå utbildningen som elev skall personen ha fyllt 15 år och nio månader.

Innehåll och omfattning:
Introduktionsutbildningen pågår i 4 timmar med pauser för fika. Utbildningen sker i Nya Trafikskolans lokaler (Åldermannagatan 18). Kursmaterial ingår!
Kursstarter och anmälan
Introduktionsutbildningen kräver bokning i förskott då det finns ett begränsat antal platser. Aktuella kursstarter finns på hemsidan. Anmälan till samtliga utbildningar görs via kontoret. Betalning sker senast vid kursstart.